Hongarije

In Hongarije mogen de autosnelwegen, autowegen en bepaalde trajecten van de hoofdwegen van een deelstaat uitsluitend tegen betaling van een tol voor het wegverkeer, d.w.z. door de aankoop van een e-vignet, in gebruik genomen worden.

Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn in Hongarije.


Veiligheidshesje

Een veiligheidshesje is verplicht in de meeste landen binnen Europa. U dient tenminste één veiligheidshesje in uw auto te hebben. Het wordt aangeraden om voor alle passagiers een veiligheidshesje aan te schaffen.

Digitaal vignet Hongarije

Voor Hongarije geldt een vignetplicht. Het vignet is beschikbaar in een aantal categorieën en als week-, maand- of jaarvignet. De prijzen varieeren van 5 euro voor een motor tot 43 euro voor campers en bussen (weekvignet).

Gevarendriehoek

Net zoals veel andere landen in Europa, is het in Duitsland verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben liggen. Heb je pech of kom je door een ongeval stil te staan langs de weg, dan ben je verplicht de gevarendriehoek achter de auto te plaatsen.

Verbanddoos

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

Bekijk en bestel producten voor Hongarije »