Frankrijk

Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn in Frankrijk.


Veiligheidshesje

In heel Europa, m.u.v. Zwitserland, is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis.

Alcoholtester

Een alcoholtester is momenteel alleen verplicht in Frankrijk. Sinds 2013 worden er geen boetes meer uitgegeven als u geen alcoholtester bij u heeft, maar officiel is het nog wél verplicht. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders die korter dan drie jaar een rijbewijs hebben, geldt een limiet van 0,2 promille. Met een alcoholtest kunt u zelf controleren of u nog mag rijden. Frankrijk hoopt zo het aantal verkeersongevallen met alcohol in het spel te verminderen.

Gevarendriehoek

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

Milieusticker Frankrijk

Bekijk en bestel producten voor Frankrijk »