Duitsland

Bent u van plan om met de auto door of naar Duitsland te rijden? Dan dient u er rekening mee te houden dat enkele producten verplicht zijn om mee te nemen op reis. Momenteel zijn ze in Duitsland bezig met een landelijk tolsysteem, het ziet ernaar uit dat het plan in 2020 doorgevoerd gaat worden. Maar zover is het echter nog niet, dus als u in 2018 of 2019 naar Duitsland op vakantie gaat, houdt er dan rekening mee dat in veel steden en omliggende gebieden een milieusticker verplicht is.

Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn in Duitsland.


Milieusticker Duitsland

Een milieusticker is een bewijs dat een voertuig aan bepaalde emissienormen voldoet. Wanneer u in Duitsland met uw voertuig een milieuzone betreedt, dient u de milieusticker voor Duitsland op uw voertuig te hebben. Het is handig om de milieusticker voor Duitsland vooraf online te kopen. Let op! Een milieusticker is niet nodig wanneer u zich alleen op de snelwegen van Duitsland begeeft, ook niet als deze zich in een milieuzone bevindt.

Veiligheidshesje

Een veiligheidshesje is verplicht in de meeste landen binnen Europa. U dient tenminste één veiligheidshesje in uw auto te hebben. Het wordt aangeraden om voor alle passagiers een veiligheidshesje aan te schaffen.

Gevarendriehoek

Net zoals veel andere landen in Europa, is het in Duitsland verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben liggen. Heb je pech of kom je door een ongeval stil te staan langs de weg, dan ben je verplicht de gevarendriehoek achter de auto te plaatsen.

Verbanddoos

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

Bekijk en bestel producten voor Duitsland »